Vereniging

Agenda – Duikevenementen

Op deze pagina vind je een overzicht van alle komende duikevenementen van Dive2Perfection. We duiken op verschillende locaties, dus er is voor ieder wat wils!

Aanmelden
Omdat we bij de meeste duiklocaties van tevoren moeten doorgeven met hoeveel mensen we komen, vragen we je om je tijdig aan te melden. De uiterste datums voor aanmelden vind je bij elk evenement.

Wat neem je mee?
Zorg dat je de volgende zaken bij je hebt:

  • Duikbrevet
  • Geldige medische verklaring
  • Logboek

Vervoer en parkeren
Tenzij anders aangegeven, is er vanuit de club geen vervoer geregeld. De kosten voor parkeren zijn niet altijd vooraf bekend en op sommige plekken is er beperkte parkeergelegenheid. We moedigen carpoolen aan; gezelliger én beter voor het milieu!

Specialties
Voor sommige duiklocaties zijn bepaalde specialties vereist. Dit vind je terug in de details van het evenement.
Heb je niet alle benodigde specialties? Geen nood, we passen het duikplan indien mogelijk aan.

We hopen je snel te zien op een van onze duikevenementen!
Duik je met ons mee? Ben je lid, meld je dan aan via onze “Samen duiken” whatsapp groep.
Nog geen lid? Ervaar zelf het plezier van een mooie duik en de gezelligheid die onze vereniging te bieden heeft.
Neem contact met ons op en meld je aan!

Duiken Boschmolenplas

Buitenduik

Iedere woensdag

@ Boschmolenplas

De agenda

05-05-2024

La Gombe

La Gombe, gelegen in de Belgische Ardennen, is een voormalige steengroeve die is omgevormd tot een van de meest spectaculaire duikplaatsen in Europa. De imposante rotswanden, die tot wel 30 meter diep reiken, het heldere water, de grote verscheidenheid aan vissen en de unieke onderwaterattracties maken van La Gombe een waar duikparadijs.

– Duikdiepte: max 30m
– Aanmelden voor: 15-04-2024
– Kosten: 2 Duiken €14,-
– Specialties: Deep
– Cursus mogelijk

25-05-2024

Zeelandbrug

De Zeelandbrug (oorspronkelijk Oosterscheldebrug) is een van de bekendste duikstekken in Nederland. Zowel het dijklichaam als het breukstenrif, dat hier ligt, zijn uitbundig begroeid en wemelen van het leven. Ook de begroeide brugpijlers zijn zeer de moeite waard. Meer op diepte kom je bij de Zeelandbrug harders en zeebaarzen tegen. Kenmerkend zijn verder vooral de sepia’s en de zeepaardjes.

– Duikdiepte: max 18m
– Aanmelden voor: 24-05-2024
– Kosten: Gratis
– Specialties: Geen

16-06-2024

Kempervennen

De Kempervennen is een leuke duikplaats op het terrein van Centerparcs. In de Kempervennen ligt het Scuba Park Kempervennen Trainings en belevingsplatform. Dit is het grootste duikplatform van Nederland, met een afmeting van meer dan 200 m2. Daarnaast leeft hier de grootste meerval van Nederland. ‘Big Mamma’ meet maar liefst 2.40 m. Ze zwemt hier met een tiental van haar soortgenoten. De kans dat je ze tegenkomt, is hier groter dan waar dan ook.

– Duikdiepte: max 15m
– Aanmelden voor: 01-06-2024
– Kosten: €17,50
– lunch mogelijk tegen meerprijs
– Specialties: Geen

30-06-2024

Zeeland bootduiken op de MS Bull

De MS Bull is hét luxe rondvaartschip dat u vanaf het Zeeuwse Bruinisse meeneemt over de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Het schip heeft een lengte van 19,3 meter en een breedte van 5,8 meter en kent een diepgang van 2 meter. Met een gewicht van 55 ton bereikt de MS Bull een kruissnelheid van 9 tot maximaal 11,5 knopen. Met meer dan 50 duiklocaties is de Oosterschelde een geweldige plek om te duiken.

– Duikdiepte: max 18m
– Aanmelden voor: 01-05-2024
– Kosten: €66,- (Bij 12 personen)
– Inclusief lunch
– Specialties: Geen
– 2 duiken inbegrepen

13-07-2024

BARRAGE DE L’EAU D’HEURE

Duikzone A van Barrage de l’Eau d’Heure. Je duikt in een stuwmeer met mooie onderwaterbiotopen maar relatief weinig flora en veel fauna. Er zijn gebieden met zand, stenen, slakken en zoetwaterkreefjes. Je ziet oude boomstronken vol slakken en stenen bezaaid met zebramosseltjes.

– Duikdiepte: max 33m
– Aanmelden voor: 20-06-2024
– Kosten: €3,-
– Specialties: Geen (max 18m), Deep

28-07-2024

FUHLINGER SEE & GOLDBERGER SEE

Eerst gaan we naar de Fühlinger See. Dit is een fraaie, goed toegankelijke duikplaats met aan het water een duikcentrum. Je duikt in een onderwatertuin met helder, lichtblauw water en een overvloed aan flora en fauna. Je ziet snoeken, karpers en soms een meerval. De stek is het mooist langs de oevers. Sommige plantensoorten reiken tot aan het wateroppervlak, wat met invallend zonlicht een fascinerend schouwspel oplevert. Hier rijden we door naar de Goldberger See. Dit is een oude zandafgraving in het Duitse Dormagen met redelijk goed zicht en diverse objecten. De Goldberger See heeft verschillende faciliteiten waaronder bankjes, een vulstation en toiletten. Er is ook een kleine duikbasis aanwezig waar je duikmateriaal kunt huren. Onderwater kom je onder meer een trampoline tegen en twee kleine bootwrakken die met boeien gemarkeerd zijn.

– Duikdiepte: max 25m
– Aanmelden voor: 07-07-2024
– Kosten: €6,40 Fuhlinger see, €8 Goldberger see
– Specialties: Geen

09-08-2024 t/m 11-8-2024

Duikweekend Hemmoor

Hemmoor is een geweldige duikstek met perfect zicht, veel leven en tal van objecten. Het is een oude steengroeve. Hemmoor bestaat uit vijf duikgebieden: ‘Het Bos’, ‘Het Strand’, ‘De Straat’, De ‘Andere Kant’ en de ‘Rüttler’. Je ziet krijtwanden, fabrieksinstallaties, steile drop-offs en nog veel meer. Hemmoor staat voor fenomenaal duiken met soms tot 20 meter zicht!

– Duikdiepte: max 60m
– Aanmelden voor: 01-07-2024
– Kosten: €51,- (kosten overnachting en eten exclusief)
– Specialties: Deep

25-08-2024

Nullzeit

Nullzeit is best een bijzondere duiklocatie. Je duikt hier in een voormalig, ondergronds drinkwaterreservoir in het Duitse Ruhrgebied. Het overdekte, betonnen reservoir is verdeeld in acht themagangen, waaronder een grottenstelsel, een zilvermijn, een kerk en een begraafplaats.

– Duikdiepte: max 6m
– Aanmelden voor: 1-08-2024
– Kosten: €30,-
– Specialties: Geen

05-10-2024

Bergwerk Nuttlar

Bergwerk Nuttlar is de grootste duikmijn in Duitsland. Het is een oude leisteenmijn waar je kunt duiken in een open cavern of diep in de oude mijn. Onderwater kom je overblijfselen van de oude mijn tegen waaronder rails, trolleys, oude vrachtwagens en andere mijnwerktuigen. Wie tot diep in de mijn doordringt duikt door lange gangen, grote kamers en hoge steengroeven die zo groot zijn als kathedralen. Je kunt verschillende routen volgen.

– Duikdiepte: max 25m
– Aanmelden voor: 1-08-2024
– Kosten: n.t.b
– O.v.b van reserverings mogelijkheid
– Begeleide duik

19-10-2024

Boschmolenplas

De Boschmolenplas is een zeer populaire duikstek en onze thuis stek. Een duikstek met helder water, veel leven en een groot aantal objecten. Het is de favoriete duikstek voor liefhebbers van zowel klein als groot onderwater leven. Het schone water trekt bijzondere soorten aan zoals de hydra en het zakvormig mosdiertje. Ook de faciliteiten, waaronder een vulstation, kleedruimten, leslokalen, spoelkranen en een grote horecagelegenheid met buitenterras, zijn goed. Er is ook een werkplaats voor reparatie, onderhoud en fleskeuringen aanwezig. Onderwater vind je een groot aantal duikobjecten waaronder diverse wrakken, een containerpark en zes oefenplatforms op verschillende diepten.

– Duikdiepte: max 32m
– Aanmelden voor: 18-10-2024
– Kosten: €13,50
– Specialties: Geen

09-11-2024

Dive 4 Life

Dive4Life is een prachtige indoorlocatie in Siegburg. Je duikt in een
twintig meter diep bassin, gevuld met drie miljoen liter warm water. Alles is voor handen. Je kunt hier duiken, oefenen, materiaal
huren, loungen, winkelen, een hapje eten en overnachten. Onderwater vind je kunstmatige grotten, ruïnes en andere objecten. Leuk voor een dagje met de club. Dive4Life heeft ook alle faciliteiten voor freediving

– Duikdiepte: max 20m
– Aanmelden voor: 09-10-2024
– Kosten: €37,- 2uur of €52,- 4uur
– Specialties: Geen

30-11-2024

Todi

TODI is het Belgische indoor duikparadijs dat op 28 oktober 2016 haar deuren opende in Beringen in Limburg. Je kunt er vrij duiken, snorkelen of een duikopleiding volgen. En dat alles tussen meer dan 5000 subtropische vissen in helder, warm water. Duik hier als in een tropische rivier en bezoek ook de acht themazones met grotten, autowrakken en andere objecten. Nergens anders wordt de beleving van een tropische duiklocatie zo goed nagebootst als in TODI. In TODI zijn verder alle duikvoorzieningen voorhanden en er is een restaurant waar je na je duik terecht kunt voor een hapje en een drankje.

– Duikdiepte: max 10m
– Aanmelden voor: 30-10-2024
– Kosten: €33,- daluren / €39,- piekuren
– Specialties: Geen

31-12-2024

Boschmolenplas oudjaarsduik

De laatste duik van het jaar, met lunch! Boschmolenplas is een zeer populaire duikstek en onze thuis stek. Een duikstek met helder water, veel leven en een groot aantal objecten. Het is de favoriete duikstek voor liefhebbers van zowel klein als groot onderwater leven. Het schone water trekt bijzondere soorten aan zoals de hydra en het zakvormig mosdiertje. Ook de faciliteiten, waaronder een vulstation, kleedruimten, leslokalen, spoelkranen en een grote horecagelegenheid met buitenterras, zijn goed. Er is ook een werkplaats voor reparatie, onderhoud en fleskeuringen aanwezig. Onderwater vind je een groot aantal duikobjecten waaronder diverse wrakken, een containerpark en zes oefenplatforms op verschillende diepten.

– Duikdiepte: max 32m
– Aanmelden voor: 30-11-2024
– Kosten: €13,50 (Exclusief lunch kosten)
– Specialties: Geen